Button Fysiotherapie

Button Acupunctuur

Button Zuurstoftherapie

Acupunctuur

Accupunctuur Poortugaal

Sinds de jaren 70 heeft acupunctuur zijn weg gevonden binnen Nederland. Het doel van acupunctuur is het herstellen van de lichaamsbalans en de gezondheid. Dit kan door het stimuleren van zogeheten acupunctuurpunten.

In westerse landen wordt er gewerkt volgens een wetenschappelijke medische aanpak. Op veel gebieden (zoals chirurgie, geneesmiddelen) werkt dat goed. Toch hebben veel mensen het gevoel dat de behandeling zich beperkt tot het bestrijden van de ziekte en de symptomen. Het neemt niet de algemene beleving van de zieke als uitgangspunt van behandeling.

Binnen acupunctuur is de ziekte geen fenomeen op zichzelf, maar gaat het om het welbevinden van de mens als geheel. Dat geeft acupunctuur duidelijk een ander, meer holistisch uitgangspunt. De NVA wijst de westerse technieken niet af, maar streeft ernaar dat de sterke kanten van de westerse medische werkwijze en acupunctuur elkaar aanvullen.

Waarom acupunctuur?
Acupunctuur helpt bij vele klachten en kent haast geen bijwerkingen. Middels acupunctuur kan het lichaam sneller genezen. Ook heeft acupunctuur een preventieve werking.

Vraagt u zich af of acupunctuur u kan helpen bij klachten? Neem dan gerust contact op.

Tip: op www.acupunctuur.nl vindt u veel handige informatie over acupunctuur.

Fysiotherapie Poortugaal © 2014 Frontier Theme