Button Fysiotherapie

Button Acupunctuur

Button Zuurstoftherapie

Coronavirus

Iedereen is inmiddels op de hoogte van het coronavirus. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen volgt Fysiotherapie Poortugaal de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Lees hier hoe dit specifiek van toepassing is binnen deze praktijk:

Mijn praktijk blijft gewoon open en de behandelingen kunnen doorgaan mits u geen verkoudheids- of griepklachten heeft.

De fysiotherapeut beoordeelt telefonisch of online de fysiotherapeutische hulpvraag. We adviseren dit voor zowel voor de huidige patiënten als voor alle nieuwe patiënten. De fysiotherapeut screent tijdens dit contact op:

• Nut behandeling

• Noodzaak behandeling

• Risico restschade voor functioneren bij niet behandelen

Wij zullen u alleen behandelen als wij zelf geen koorts hebben, niet hoesten, niesen of neusverkouden zijn. Uiteraard volgen we daarnaast de normale hygiene maatregelen.

Maar als u of wij de griepverschijnselen niet hebben, hoeft u zich geen zorgen te maken over het lichamelijk contact, ook niet met het oog op de geadviseerde 1,5 meter afstand.

Naar aanleiding van de landelijke strengere maatregelen adviseert de beroepsvereniging KNGF en SKF, na overleg met het ministerie van VWS, vanaf vandaag, donderdag 1 oktober 2020, het gebruik van persoonlijke beschermingsmaatregelen (chirurgisch mondmasker type II en handschoenen)

Een uitzondering op dit advies zijn kinderen tot en met 12 jaar. We adviseren bovendien om patiënten te vragen een mondkapje, zoals gebruikelijk in het openbaar vervoer, te dragen tijdens de behandeling. Dit is in lijn met het dringende advies van het kabinet om in publieke binnenruimten een mondmasker te dragen.

Twijfelt u of u naar de behandeling kunt komen? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk.

Ik ga uiterst zorgvuldig om met de gezondheid van mijn cliënten, zoals u dat van uw vertrouwde fysiotherapiepraktijk kunt verwachten. 

Fysiotherapie op afstand:

Kunt u niet naar de praktijk komen, dan is fysiotherapie op afstand mogelijk. De therapeut kan telefonisch de voortgang bespreken.

De afspraak wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd. Neem contact op met de praktijk voor meer informatie. 

Krijgt u aan huis fysiotherapie? 

Dan kan dit ook gewoon doorgaan, mits u geen verkoudheids- of griepklachten hebt. De fysiotherapeut geeft het aan als hij/zij zelf niet in staat is om te behandelen.

Maatregelen in de praktijk

De apparatuur wordt altijd zorgvuldig schoongemaakt. 

Daarnaast is het belangrijk om zelf een handdoek mee te nemen.

Wij volgen de berichtgeving rondom strengere maatregelen op de voet en zullen ons beleid aanpassen als dat van ons gevraagd wordt. 

Fysiotherapie Poortugaal © 2014 Frontier Theme